Weekendje Gent met het gezin: dit kan je doen!

Citytrippen in eigen land heeft veel voordelen. Het is makkelijk bereikbaar, je bent toch even weg én onze Vlaamse steden zijn verrassender dan je denkt. Een weekendje Gent op de planning? We hebben enkele leuke voorstellen!

 

Bezoek het Gravensteen en waan je in de middeleeuwen!

Gent is één van onze historische parels. Alleen al kuieren door de kleinere steegjes van de oude binnenstad is de moeite waard. Het hoogtepunt van al dat geschiedkundig moois? Sowieso het Gravensteen! De middeleeuwse burcht staat pal in het centrum en is zeker ook de moeite met kinderen. Grotere kinderen kan je boeien met de verhalen (check zeker die foltertuigen!), kleinere kinderen kunnen helemaal in thema door de gangen dwalen want je kan ofwel prinsessen-/ridderkledij krijgen (vraag ernaar aan de ingang), of je kan hen natuurlijk ook een spiksplinternieuwe (maar middeleeuwse look) jurk kopen in de giftshop. Aanrader van jewelste!

 

Aanschouw het Lam Gods, wereldberoemde kunstgeschiedenis

Als je toch in de Gentse binnenstad bent, kan je niet anders dan even de Sint-Baafskathedraal binnenspringen. Voor het Lam Gods komen duizenden toeristen van over de hele wereld speciaal naar Gent, het is wereldkunst van bij ons. De gebroeders Van Eyk zetten Gent op de kunstwereld kaart! Wedden dat jullie na het bezoek nog napraten en -speculeren over de raadselachtige verdwijning van één van de panelen?

 

Gent van op het water

In Gent is het water nooit veraf. De talloze grachten zijn dan ook een ideale manier om Gent vanaf het water te bezichtigen. Op de website van de toeristische dienst, vind je een overzicht aan manieren waarop je in Gent het water op kan. Van een begeleide tour met audiogids tot een mogelijkheid om je boot(je) zelf te besturen.

 

Gent vanuit de lucht

Wil je van je weekendje een moment maken om nooit te vergeten? Dan is een ballonvlucht ideaal! Je kan Gent en de volledige omgeving bezichtigen vanuit de lucht. Zeg nu zelf, een ballonvlucht staat ongetwijfeld ook op jullie bucketlist! Een ballonvaart over Gent duurt ongeveer een uur en voert je over de mooiste landschappen, landelijk én stedelijk. De opstijglocatie is veranderlijk door de windrichting en -snelheid, maar daar worden jullie uiteraard tijdig over ingelicht. Als je kiest voor een ballonvaart in Sint-Niklaas bijvoorbeeld, kan je zelfs opstijgen vanop de Grote Markt!

 

Wandel door het graffiti-steegje

Historische rijkdom, allemaal goed en wel. Maar een stad is maar zo interessant als zijn contrasten, toch? Wandel daarom zeker eens door het kleurrijke graffitisteegje. De steeg is eigenlijk een doodgewone straat, waar, te gelegenheid van de Gentse Feesten, enkele graffitikunstenaars in 1995 hun ding mochten doen. Sindsdien is het een toeristische attractie en nog steeds even boeiend als 25 jaar geleden! Op sommige plekken vind je nog de kunstwerken van weleer, maar soms wordt er plaats vrijgemaakt voor nieuwe werken.

 

 

Bezoek het Belfort

Hou je van de uitzichten over de stad, dan moet je zeker ook het belfort bezoeken. Het hoogste platform bereiken, is voor veel bezoekers het doel om van daaruit een prachtig uitzicht te hebben. Voor de kinderen worden al die trappen vast een uitdaging waar ze achteraf fier op kunnen terugkijken.