Deze 12 hotels in New York zijn ideaal voor een citytrip met kinderen!

Het hotelaanbod in New York is gigantisch. Dat hebben we geweten toen we onze reis aan het voorbereiden waren! Gelukkig kan je in New York maar moeilijk een slechte ligging treffen. Het metrostelsel is zo uitgebreid dat je overal op een wip staat. En ook te voet vind je makkelijk je weg, dus stelden we een lijstje op van leuke hotels in New York (Manhattan) Het handige aan een hotel zoeken in Amerika, is dat er veel hotels zijn uitgerust met 2 dubbele bedden waardoor je als gezin van een kamer met 2 queen size bedden makkelijk een familiekamer maakt. Opgelet, wij gaan niet op zoek naar kinderhotels, wel naar mooie hotels waar wij als gezin graag zouden verblijven.


Graduate Roosevelt Island

Het eerste hotel is alvast het hotel waar wij verbleven tijdens ons verblijf in New York. Het ligt op Roosevelt Island, een eiland in het midden van de East River. Je geraakt makkelijk in het centrum met de metro of de kabelbaan(Roosevelt Island Tramway) die het eiland met Manhattan verbindt. De ligging is iets minder hectisch dan pal in het centrum, maar daarvoor zou ik het niet kiezen. Wat we vooral leuk vonden: het zicht op de New York skyline bij zonsopgang. Die skyline zie je natuurlijk niet als je in het centrum verblijft.

MOXY NYC Times Square

Dit hotel ligt dan weer wél pal in het centrum (en dat is super cool!). De hotelketen Moxy zal je enkele keren in dit overzicht teugvinden, want het is voor ons qua vibe helemaal waar we naar op zoek zijn in een hotel in New York.

Fairfield Inn & Suites by Marriott New York 

In het midden van Manhattan, tussen Times Square en Chelsea. Een betere ligging om te voet op ontdekking te gaan bestaat niet. Tel daarbij de praktische inrichting en wat Amerikaanse vibes en je hebt jezelf een prima hotel (aan een dito prijs!)

Hyatt Place NYC Chelsea

Je hebt van die ketens waarvan je gewoon weet wat je kan verwachten. Hyatt is er zo eentje. Altijd degelijk, altijd up to date. Met hotels in verschillende categorieën weet je dat je bij Hyatt Place een zakelijk hotel kan verwachten, ideaal voor een citytrip. De inrichting is sober, maar elegant en je komt nooit bedrogen uit. Een degelijk verblijf op een goede ligging (Chelsea is super chill)

The New Yorker, A Wyndham Hotel

Art Deco en New York? Als je van de NEw York vibes anno 1930 houdt, dan klinkt dit alvast als muziek in de oren. En dat op minder dan 1km van Times Square! Wij werden alvast getriggerd door de sfeer in de foto’s. Heel benieuwd of de sfeer die er hangt de verwachtingen kan inlossen (ik denk het wel).

Hyatt Place New York City/Times Square

Another Hyatt Place in the New York-list, voor wie toch echt die locatie vlakbij Times Square een must vindt. Je weet wat Hyatt PLace betekent; simpel, maar stijlvol en hoogst waarschijnlijk kraaknet. 

Riu Plaza New York Times Square

Dit hotel ligt gewoon op Times Square en biedt alles wat je nodig hebt om je op en top toerist in New York te voelen. Dit hotel haalde selectie ook omdat we je willen wijzen op het feit dat je New York ook gewoon als pakketreis (vlucht+hotel) kan boeken. Als je daar meer info over wil, klik hier even door

Hotel belleclaire central park

Dit hotel ligt in de mooie Upper West Side van New York, in de richting van Central Park en het natuurhistorisch museum van New York (wat echt de moeite schijnt te zijn, we moeten dus nog eens terug!) De houten vloeren geven een huiselijk gevoel, hier kan je echt thuiskomen. De inrichting is helemaal zoals wij het van New York verwachten. Goed hotel, goeie ligging, goeie vibe!

Renaissance New York Midtown Hotel

Een prachtig hotel in het midden van de stad. Zalige uitzichten, een restaurantbar die geopend is voor ontbijt, lunch en diner en mooie kamers. De prijs is wat hoger, maar naar onze mening het zeker wel waard als je (net zoals wij) wel houdt van een betere hotel-experience. Is een hotel voor jou enkel een noodzakelijk kwaad om te slapen, dan sla je deze best over. Hier kom je ook voor de hotelbeleving in New York!

The Evelyn NoMad

De wijk NoMad ligt vlakbij Broadway, in het centrum-centrum van de stad dus. Het hotel is prachtig ingericht (niet voor niets dat het een boetiekhotel genoemd wordt) Het is een super hippe buurt met tal van prachtige gebouwen, fancy restaurants en luxehotels. De gevel en inkom alleen al. Dit is het New York uit de films!

Moxy NYC Chelsea

Helemaal in het begin van dit artikel had ik toch al gezegd dat de naam Moxy nog eens zou teugkomen? Wel hier zijn we ermee. Dit hotel ligt in ons lievelingsChelsea, een super coole buurt waar vanalles te beleven valt van vanwaar je ook makkelijk de rest van de stad bereikt. Ook hier: sfeer en gezelligheid staan helemaal op punt!

Moxy NYC Lower East Side

Voor wie liever wat lager in de stad verblijft, hebben we -uiteraard- nog een ander hotel van de Moxy-keten gekozen. Ze zijn allemaal even leuk, aan jou gewoon om te kiezen op welke locatie in New York je het liefst zou verblijven!

Heb jij nog een tip voor een leuk hotel in New York? Laat het zeker weten! Hoe meer we delen, hoe beter voorbereid wij gezinnen aan onze citytrip naar New York kunnen beginnen!


-Deze 12 hotels in New York zijn ideaal voor een citytrip met kinderen!-

DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK