Tenerife met kinderen: must do’s voor een geslaagde reis!

Je zoekt een prima winterzonvakantie voor tijdens de gure wintermaanden, of een zonzekere bestemming in de zomer. Feit is: in Tenerife zit je weersgewijs altijd goed. Tenerife noemt men niet voor niets het eiland van de eeuwige lente. Net als de andere Canarische eilanden natuurlijk. Wij bezochten Tenerife met de kinderen en vonden er, naast een leuk hotel met zwembadplezier (een must als je reis met kinderen!), ook enkele super leuke uitstappen die jullie reis nog net dat tikkeltje extra avontuur biedt. Tenerife en reizen met kinderen? Dat is een ideale match! Het moet wel gezegd; een huurauto is geen overbodige luxe. Meer zelfs: we zouden het altijd aanraden, want op Tenerife liggen de leukste plekjes op doenbare afstand met de auto en het zou jammer zijn mocht je ze missen. 

Beach hoppen op Tenerife: dit zijn 3 leuke stranden

Er zijn veel hotels op tenerife die geen eigen strand voor de deur hebben. De kustlijn is vaak rotsachtig en dus ga je voor een leuk zandstrand best even de deur uit. Dit zijn de stranden waar zandkastelen bouwen kan. Of zoals Bas en Elodie hun bouwsel met het zwarte lavazand noemden: strontkastelen

Playa de los Guios (Los Gigantes)

Zonder meer de plek die op ons de grootste aantrekkingskracht uitoefent. Een klein, zwart zand- en keienstrand met op de achtergrond gigantische, ruige kliffen. Er is ook een kleine haven waar je met de kinderen naar de boten kan kijken, souvenir winkeltjes om de gezelligheid te bevorderen, maar toch nog gespaard gebleven van het typische massatoerisme. Aan het begin van het strand kan het wat drukker zijn, maar als je wat doorloopt (richting de rotsen) vinden jullie zeker een rustig plekje (tip: ga dicht genoeg tegen de rotsen zitten als je je niet wil laten verrassen door een plotse golf)

Praktische tips: Hier vind je de parking aan de haven van Los Gigantes (slechts enkele minuutjes stappen)

Playa El Bollullo

Playa El Bollullo is een pikzwart zandstrand in het noorden van Tenerife. Als je van een afgelegen strand spreekt, dan voldoet dit 100% aan de beschrijving. Het smalle straatje dat erheen leidt is op z’n zachtst gezegd avontuurlijk, maar eens je er bent, is het de inspanning meer dan waard geweest. Parkeren doe je aan het nabijgelegen restaurant (€3) en van daar neem je de 100-en trappen naar beneden. That’s right, het is een baai tussen de rotsen. 100% avontuur, 100% wat we zochten. Niet geschikt voor kinderwagens, wel voor sterke schouders als de kinderbenen vermoeid zijn ;-). Of de draagzak in, dat kan ook natuurlijk!


Praktische tips: Hier vind je de parking aan het restaurant

Playa del Medano en Playa de la Tejita

Playa del Medano en playa de la Tejita liggen aan de oostkust van het eiland. Trek je surfpak maar aan want de wind is hier ideaal om de golven te trotseren. Kite- en windsurfers genoeg op deze twee stranden! De stranden liggen aan beide kanten van de bekende ‘Rode Berg’. We zijn er zelf voorbijgereden en naartoe gevaren met de jetski (hieronder meer over ons jetski-avontuur).


Praktische tips: Hier vind je de parking voor Playa de Medano en Hier vind je de parking voor Playa de la Tejita



Avontuur op Tenerife per jetski

Jetskiën met kinderen van 5jaar in Tenerife

Een jetski-avontuur met kinderen. Toegegeven; we hebben nog niet al te veel plekken gevonden in de wereld waar dat kan. Vaak zijn er strenge leeftijdsrestricties. We (en vooral de kinderen!) waren dan ook super blij te ontdekken dat ze hier op Tenerife al vanaf de leeftijd van 5 jaar achterop de jetski mogen. Wel effe een ervaringstip: ze moeten zich echt wel al goed kunnen vastklampen, want de golven zijn wel een uitdaging. Elodie was 7 en volgens haar was het de coolste activiteit óóit(!!), voor mij als moeder waaraan ze zich moest vastklampen, was het soms een tweestrijd tussen super cool en ‘zit ze er nog op?’. Wij kozen voor de jetski-tour van 1 uur en dat vond ik eigenlijk (met kinderen) meer dan voldoende. Er is ook een 2 uur durende trip, maar voor een eerste kennismaking met dat vastklampen (en hoewel we wetsuits hadden, was het toch frisjes) helemaal prima, zo’n uurtje. Het avontuur begint in de haven van San Miguel, parkeerplaats zat op slechts enkele minuutjes stappen. Je kan een wetsuit krijgen (vraag ernaar!) en er worden foto’s getrokken die je daarna (tegen betaling) kan krijgen. Zelf een Gopro ofzo meenemen, gaat ook. Maar uit eigen ervaring: dat is niet zo handig.


Praktische tips: Hier kan je de jetski safari boeken en Hier vind je de parking op slechts enkele minuutjes stappen


De wonderen der fauna op Tenerife: walvissen/dolfijnensafari


Vanuit Puerto Colon vertrok onze zeilboot. Op een prachtige zomerochtend gingen we de oceaan op. Zo ver dat de haven plots nog maar een kleine stip was. De Atlantische wateren rond Tenerife vormen de habitat van walvissen en dolfijnen en als je geluk hebt, dan kom je misschien wel een hele walvissenfamilie tegen. We kozen bewust voor een kleinere zeilboot met een max. capaciteit van 11 personen, want we wilden die momenten liefst zo rustig en idyllisch mogelijk beleven. Als je kan, neem je best meteen plaats op het dek, zo heb je goed zicht op de horizon. Dat helpt, mocht je last krijgen van een ruige zee en bijhorende zeeziekte (dat gebeurt al wel eens, hoorden we achteraf). Als afsluiter van de zeesafari, stoppen jullie nog ergens in een rustigere baai, waar het water helder is en de golven minder groot. Een frisse duik in de oceaan doet deugd na een voormiddag op de boeg van de boot. Op dat moment haalt de schipper ook nog broodjes boven en zal hij ervoor zorgen dat jullie zeker niet met honger of dorst van de boot zullen stappen. Echt een topervaring!

Praktische tips: Hier kan je deze activiteit boeken en hier vind je de parking op slechts enkele minuutjes stappen


Kidsproof Tenerife: Siam Park


We hadden jammer genoeg niet voldoende tijd op Tenerife om alles wat we graag zouden wíllen doen, ook effectief te doen. Zo kregen we van veel mensen de tip om ook Siam Park te bezoeken, maar we zijn er dus uiteindelijk niet geweest. Toch geef ik de tip graag door!. Siam Park is een aquapark aan de Costa Adeje in het zuiden van Tenerife. Zo’n uitstap naar een aquapark is voor kinderen altijd een hoogtepunt. Zo sprokkel jij als ouder nog wat populariteitspunten en ik wed: stiekem vind je het bijna even leuk als de kinderen! Siam Park is al enkele keren uitgeroepen tot beste aquapark ter wereld. Dat wil al wat zeggen. Het park kreeg zijn naam naar de oude benaming van Thailand en is helemaal opgebouwd in Oosterse stijl, compleet met tempels en zelfs vuurspuwende draken. Maar alle decoratie ten spijt: het draait natuurlijk allemaal om de attracties zelf. Wil je meer weten? Neem dan zeker een kijkje op hun website (daar kan je ook de tickets boeken)

Praktische tips: Dit is het adres van Siam Park

Tenerife’s eerste stad: san cristobal de la laguna

San Cristobal de la Laguna ligt in het noordoosten van Tenerife. Hoewel het vanuit ons hotel aan de Costa Adeje slechts een uurtje rijden was, kwamen we toch in een heel andere sfeer terecht. Aan de andere kant van het eiland leek er wel een andere wereld te wachten. La Laguna is een universiteitsstad. Dat betekent vooral dat het een levendige plek is met veel terrasjes en een leuke winkelstraat, maar ook dat het historisch centrum een leuke vibe heeft, want La Laguna was de allereerste stad van de Canarische Eilanden (de universiteit is up en running sinds 1792). We parkeerden aan de rand van de stad (aparcamiento Adelantado) vanwaar het eigenlijk heel makkelijk richting centrum stappen was. Gelukkig is dat centrum niet al te groot. Wandel door de straten (de stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst) en vergaap je aan de 18e eeuwse paleizen en traditionele huizen. De stad mag dan wel een levendige plek zijn, eigenlijk is het vooral 1 groot openluchtmuseum waar het zalig kuieren is en zalig lunchen op 1 van de terrassen in het autoluwe centrum.

Praktische tips: hier kan je gratis parkeren

Zelf parkeerden we in de ondergrondse (betalende) parking van La Laguna Gran Hotel omdat de parking vol was



De sportieve toer op in Tenerife: bezoek El Teide

Als je niet op de Teide bent geweest, ben je niet in tenerife geweest. Je kan niet anders dan tijdens je verblijf in Tenerife een bezoek te brengen aan hét natuurwonder van dit eiland. De (nog actieve) vulkaan is jullie bezoek echt meer dan waard! Je kan een tour boeken en de vulkaan onder begeleiding bezoeken, of je kan met je huurauto zelf richting El Teide rijden en onderweg enkele keren stoppen. Er zijn namelijk vanaf de hoofdweg enkele korte en minder korte wandelingen die je kan maken. IDeaal ook met kinderen, want verschillende lussen zijn helemaal niet zo lang (een km of 2-3 of soms zelfs korter). Het hoogtepunt van het bezoek zou dan de kabelbaan worden. Vanaf het basisstation brengt de kabelbaan je naar het hoogste punt van Tenerife op maar liefst 3555m! Ik zeg zóu, want hopelijk hebben jullie meer geluk dan wij. Door de aanhoudende wind op de dag van ons bezoek was de kabelbaan gesloten. We hadden nochtans onze jassen in de auto liggen voor de klim naar boven. De temperatuur kan daar wel eens tegenvallen. Toen wij er waren was het aan het basisstation zo’n 22°, terwijl het bergstation met vriestemperaturen flirtte. Er kan ook sneeuw liggen, zeker tijdens de wintermaanden! Nu ja, ook zonder de rit met de kabelbaan is El Teide zeker een bezoek waard. De lavarotsen en het maanlandschap dat afwisselt met groene naaldbomen is een lust voor het oog. Natuurpracht. En daar houden wij wel van. Dus zet het op je lijstje, want als je niet op El Teide bent geweest, ben je niet in Tenerife geweest!

Praktische tips: Hier kan je een ticket kopen voor de kabelbaan (dat kan ook ter plekke, maar enkel online!) Hier kan je checken of de kabelbaan open is

Welk hotel op tenerife?

Wij verbleven tijdens ons verblijf in Tenerife in H10 Atlantic Sunset, een resort aan de Costa Adeje. Wil je een goed idee krijgen van het hotel, dan kan je misschien onze highlights op Instagram even herbekijken of de foto’s hieronder natuurlijk. De reis naar Tenerife deden we -als trouwe partner/fan van TUI- in de vorm van een pakketreis. Die boek je makkelijk online. H10 Atlantic Sunset herinneren wij ons vooral dankzij het lekkere eten (echt top!), zowel in het buffetrestaurant als in de à la carte restaurants (Italiaans echt het lekkerste!) Bas en Elodie vonden dan de kids club heel leuk. Er werden elke middag spelletjes georganiseerd aan het zwembad en ze konden ook de kids club binnen en buiten wandelen wanneer ze maar wilden. Ook ‘s avonds leuk entertainment voor de kinderen, maar dan moesten we ze wel steeds brengen en weer afhalen. Kleine tip: als je kan, probeer een kamer te vragen op een verdieping. Door de positionering van het hotel, kan je ‘s avonds op het gelijkvloers wat lawaai op de gang hebben door mensen die er moeten passeren om hun kamer te bereiken.


DEZE POST “Tenerife met kinderen: must do’s voor een geslaagde reis!” BEVAT AFFILIATE LINKS. ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK