Vakantie aan de Spaanse costa’s: deze uitstapjes maken jouw vakantie compleet!

De zomer staat voor de deur en jullie trekken -al dan niet naar jaarlijkse gewoonte- richting Spaanse costa’s. Welcome in the club. Ook voor ons is de zomervakantie hét moment bij uitstek voor exclusieve family time met broers en zussen, oma’s en opa’s… Wat we zoal doen behalve chillen op een luchtmatras in het zwembad en zandkastelen maken aan de Costa Brava? Welhier:

Voor de entertainment addicts: bezoek een aquapark

Niks beters om de kinderen mee te plezieren dan een (half) dagje wildwaterplezier. Het waterpark dat wij al eens uittesten was Aquabrava in Rosés. Niet te groot en met waterplezier voor jong en minder jong. Het aquapark is opgedeeld in verschillende zones met minimum en maximum aanduidingen qua grootte. Dat betekent dat het speeltuig voor de allerkleinsten ook echt voor de allerkleinsten is en je je geen zorgen hoeft te maken dat je peuter plots omver gelopen wordt door een groep overenthousiaste kinderen.

Voor de thrill zoekers: skydiven kan in Empuriabrava

Ben je op zoek naar een nooit te vergeten beleving tijdens je vakantie? Dan is skydiven misschien wel iets voor jullie! Vanuit de lucht heb je zicht op de azuurblauwe kustlijn van de Costa Brava, Zo’n duosprong is all about the thrills, maar ook wel een beetje om te genieten van de prachtige omgeving. Nooit heb je een unieker zicht over Catalonië dan vanop 4000m hoogte. Zo’n onvergetelijke ervaring boek je bij Skydive Empuriabrava.

Voor de passieve sportievelingen: pik een etappe van de Vuelta mee

Misschien iets minder gekend dan de Tour de France, maar minstens even spectaculair dan zijn grote broer is de Vuelta. Kenners durven beweren dat de ronde van Spanje leuker om volgen is omdat de etappes korter, maar wel zwaarder zijn. Enfin, als je er iets van kent, kan je het zelf beoordelen. Waar de etappes dit jaar passeren en welke de beste plekjes zijn om te supporteren, vind je steevast op de website van Wielernieuws

Voor cultuurzoekers: bezoek Besalù

Besalú is een middeleeuwse stad in de Spaanse pyreneeën op een half uur rijden van de goudgele stranden van de Costa Brava. We spreken hier over ridder- en prinsessenvibes en die worden voor kinderen wel heel tastbaar als ze aan de ingangspoort van de stad een houten zwaard of katapult kunnen kopen. Geef toe: zo’n souvenir is de investering altijd waard. Zij het niet als aandenken achteraf, dan is het zeker en vast de moeite waard om het bezoek zelf extra leuk te maken. Kuier er door de smalle straten, over de kasseien en steek de brug over. Het uitzicht vanop de brug is prachtig, het bezoek aan de stad betoverend. Ideaal voor eens iets anders dan de zon, zee en strand waar de Costa Brava voor bekend staat!

Voor de romantische zielen

Catalunya is een postkaart. Zoveel prachtige plekjes, schattige dorpen en sfeervolle pleinen. Er zijn verschillende kleine steden die een bezoek zeker waard zijn. Zoek ze maar eens op, we hebben het over Cadaques, Figueres en Pals. Maar ook het kleine vissersdorpje Calella de Palafrugell is de moeite waard om te bezoeken.







Katrien GorisComment