Het TUI-aanbod uitgeplozen: Turkije! Dit zijn de beste all-ins

Bij het maken van zomervakantieplannen heb je misschien wel wat wensen. Zonzekerheid, ontspanning en liefst ook een kindvriendelijke omgeving. Enter Turkije. Waar resorts en toeristische diensten on top of the tourism game zijn. Ze varen moeiteloos mee op de golf van veranderende noden, komen tegemoet aan je wensen en vooral: blijven investeren in hun aanbod. Op zoek naar een heerlijke all-in vakantie waar je je nergens zorgen over hoeft te maken behalve over de keuzestress: gaan we eerst naar het zwembad, leggen we ons aan het strand of doen we toch maar een uitstapje? Wij testten Rixos Premium Belek en Rixos Premium Tekirova al eens uit, maar geven graag ook mee welke hotels onze nieuwsgierigheid ook prikkelden:


Rixos Premium Belek

Luxe in een all inclusive kader. Dat is waar Rixos Premium Belek voor staat. Het resort is opgedeeld in verschillende zones waar je dus op verschillende momenten van de dag vindt wat je je zoekt. Een voorbeeld: ‘s ochtends zoeken we een plaatsje aan de miniclub waar de kinderen zich helemaal uitleven in het kinder-aquapark (niet zo groot, dus geschikt voor alle leeftijden) of waar ze een plekje zoeken om binnen te schilderen, te knutselen of spelletjes te spelen. Daarna verhuizen we naar één van de zwembaden waar we iets meer de rust opzoeken om na de middag een plekje te veroveren aan het strand. In de latere namiddag nemen we strategisch plaats in de beach bar voor een zalige apero terwijl de laagstaande zon en de zee een schitterend vakantieplaatje vormen. Cocktail in de hand, kinderen spelen nog wat in het zand (vanaf dag 2 hebben ze gegarandeerd al een hele vriendengang) ‘s Avonds kies je dan of je eet in 1 van de à la carte restaurants (tip: het steakhouse is echt fantastisch!) of in het hoofdrestaurant met internationaal buffet. Maar je hoeft niet de hele week alleen maar in het hotel door te brengen: als je een kamer boekt in dit resort, maakt de toegang tot het water- en pretpark The Land of Legends deel uit van het all-in pakket. Not bad, right?

Rixos Premium Tekirova

De swim-up villa’s van Rixos premium Tekirova zijn echt een aanrader (tip: als je echt de rust wil opzoeken, vraag je een kamer (villa) aan de andere kant dan de kant van het aquapark). De premium villa’s zijn aan een apart zwembad gelegen waartoe je enkel toegang hebt via je kamer. Er is geen muziek, hoogstens wat gekir van kinderen. Vooral voor mensen met kindjes die een middagdutje doen is dit kamertype een enorme troef. Voor mensen met iets grotere kinderen is het aquapark dan weer de hemel op aarde. Glijbanen voor kinderen van alle  leeftijden met opdelingen tussen kleuter - 7 jaar en 10 jaar. En natuurlijk zijn ook ouders meer dan welkom om van de waterpret te genieten. De spreekwoordelijke kers op de taart beleef je ‘s avonds. De à la carte restaurants zijn ongelooflijk. Die liggen namelijk aan het strand wat niet alleen een idyllische ligging oplevert, maar ook nog eens voor praktische oplossingen zorgt tijdens het tafelen met kinderen. Ze spelen gewoon enkele meters verder in het zand en maken ongetwijfeld vriendjes.


De 2 bovenstaande hotels hebben we zelf beleefd en kunnen we alleen maar goedkeuren. Hieronder verzamelden we echter nog enkele hotels die we zeker ook eens willen uitproberen.


Paloma Perissia

Mooi onderhouden en hoewel het een resort is, krijgen we toch cozy vibes. De Paloma-keten staat bekend om zijn biologische producten, rechtstreeks uit hun eigen tuin. Geen schreeuwerige taferelen, zachte kleuren en een interieur dat we thuis ook wel zouden willen. Ja, Paloma Perissia staat op het lijstje!

Paloma Finesse

Wat een luxueuze, strakke uitstraling, alleen al het interieur straalt rust uit. Met de eigen biologisch gekweekte groenten, worden hier ongetwijfeld heerlijke bereidingen gemaakt in 1 van de 3 à la carte restaurants én in het buffetrestaurant. Ik begin spontaan te dromen bij de foto’s. Heel benieuwd naar dit concept!  

Kaya Palazzo

Resorts met swim-up mogelijkheden worden bij ons steevast naar het bovenste schavotje gekatapulteerd. Niks leukers dan vanuit je kamer rechtstreeks het zwembad in te duiken. Ook de meest fantastische optie voor mensen met kleine kindjes die overdag nog een dutje doen. Nog een troef? Het niet al te schreeuwerig ogende waterpark. Die witte glijbanen doen ons bijna geloven dat er geen schreeuwende kinderen naar beneden glijden (maar gelukkig wel, het zou al te gek zijn :-)) Kaya Palazzo heeft zo wat alles wat we van een resort in Turkije mogen verwachten denk ik dan!

Ali Bey Resort

Oosterse naam; dito vibes. Ik krijg veel Turkse vibes en als je naar Turkije gaat, schat ik dat dat ook wel is wat je zoekt! Dit resort heeft trouwens ook een aquapark met maar liefst 13 glijbanen, ideaal voor een gezinsvakantie dus!

Turquoise Villa’s

Het zijn vooral de Lake Houses die mijn aandacht trekken. Rustig gelegen aan een eigen zwembad en toch de mogelijkheid hebben om de animatie op te zoeken aan de main pool. Dat contrast (of liever die balans), daar houden we wel van!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK