Ontdek Knokke-Heist met de TikTok-route

De zomer in het land, het maakt niet uit wat je doet, jong en oud… Wel ja, K3 weet het wel en wij nu ook. Want met de zomer in zicht, trokken we naar Knokke-Heist om de TikTok-route te ontdekken. Meer nog! Als je deze zomer bij de toeristische dienst van Knokke-Heist (op het Lichttorenplein) een brochure oppikt om een van de social media-routes uit te testen, kom je ons ongetwijfeld tegen in het foldertje van de TikTok-route! Op naar Knokke-Heist dus!

Wat is dat eigenlijk, de TikTok-route?

Wel. In de zomer trekken we met z’n allen wel eens graag een dag, een weekend of zelfs een weekje naar de Belgische kust. Maar wist je dat er in KNokke-Heist eigenlijk veel meer te beleven valt dan een blik op de Noordzee werpen? De TikTok-route is een fietsroute van 22 km (je kan ze op bepaalde plekjes inkorten) die je langs alle leuke plekken van Knokke-Heist brengt. Ja, je fietst langs de dijk en natuurlijk kan je de natuur van Het Zwin niet overslaan, maar er is zoveel meer! Hebben jouw kinders TikTok ook al ontdekt? Het is voor hen dat men een extra insteek heeft verzonnen. Want terwijl jullie wat cultuur en natuur opsnuiven, maken zij non-stop filmpjes om nadien op hun (of jouw?) socials te posten. Alle tutorials vind je trouwens op het TikTok-account van @myknokkeheist


De leukste stops van de TikTok-route

22 km aan bezienswaardigheden, dat is heel wat. We lichten er enkele van onze leukste stops uit, maar weet dat er in knokke-heist eigenlijk nog veel meer is!

Op de TikTok-route: het Lichttorenplein

Misschien toch even beginnen bij het begin. De fietsroute start daar waar je de brochure kan oppikken (maar de online versie kan natuurlijk even goed): aan het informatiepunt van Toerisme Knokke-Heist. Of je nu je eigen fietsen meebracht, of je fietsen huurde, departure is here! Je kan hier trouwens al een eerste TikTok video maken aan de roze fontein of op de trappen. Off we go, de dijk op!

Op de TikTokroute: IJsje eten bij Glacier de la Poste

Ik weet niet hoe het met jouw jeugd gesteld is, maar hier zijn ijsjes zo wat het meest geliefde tussendoortje. Al zeker op een zomerse dag. Bij Glacier de la Poste hebben ze -we hebben het van horen zeggen en kunnen beamen- de allerbeste ijsjes van Knokke en omstreken. Veel smaken, grote bollen en op te eten met zicht op zee. Must stop!

Op de TikTok-route: Kids Beach

De naam zegt het zelf: op dit kinderstrand moet je wel even stoppen. Kids beach is een heus kinderspeeldorp op het strand van Knokke Le Zoute voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Er zijn 2 locaties, wij gingen naar Kids Beach Zoute waar een verwarmd zwembad is (vanaf 4 jaar), springkastelen (vanaf 2 jaar) en een autoracebaan voor roekeloze piloten vanaf 4 jaar. Om het ook parent-proof te maken is er natuurlijk ook een beach bar om te genieten van de zomerzon. Vergeet jullie niet in te smeren, want dit is genieten!

Op de TikTok-route: Minigolf in Knokke

Even genoeg van al dat zand tussen de tenen? Laten we de dijk en het strand even verlaten voor een potje minigolf. De minigolf van Knokke-Heist ligt in de straat vlak achter de dijk en is dus ook weer heel makkelijk bereikbaar. Houd je camera maar in de aanslag, want voor je het weet, slaat er iemand een hole in one. En bekende woorden luiden zo: if it’s not on social media, it didn’t happen ;-) Ook een ideale stop als je met kinderen op stap bent, er is iets met minigolf dat Bas en Elodie in ieder geval mega enthousiast maakt. En boos als we vroegtijdig een spelletje afbreken o.w.v. té veel pogingen nodig. Dat ook!

Op de TikTok-route: Surfers Paradise

De ideale plek tijdens hete zomerdagen om even op adem te komen! Wij huurden een Godzilla-sup, dat is een sup board voor de hele familie en het moet gezegd worden: alleen al op dat board geraken is een family team building. De kinderen schateren van het lachen en wij… Wel ja ook wel een beetje. Mocht het iets frisser zijn aan zee (dat kan wel eens met die zeebries), dan kan je ook wetsuits krijgen waardoor jullie nog langer in het water kunnen blijven. Een topattractie!

Op de TikTok-route: De Zes Bochten

De Zes Bochten is een restaurant met een grote speeltuin. 2 speeltuinen zelfs: een indoor en een outdoor speeltuin. We weten allemaal dat eetgelegenheid met speelmogelijkheden met kinderen àlles is waar je als ouder naar verlangt tijdens je vakantie in Knokke (en elders ook wel). Kinderen blij, ouders die even onderuit kunnen zakken bij een aperitiefje en genieten maar! 

Op de TikTok-route: Lakeside Paradise

Als je dacht dat je in Surfers Paradise de adrenaline voelde stromen, dan ben je nog niet in Lakeside Paradise geweest! Bas en ik gingen er wakeboarden en oh boy een week later voelde ik nog steeds alle spieren die ik had gebruikt. Wat een work out! Bas had al eens eerder op een wakeboard gestaan, voor mij was het de eerste keer en dat was eraan te zien :-) In ieder geval een ongelooflijke ervaring, om nooit meer te vergeten. Alle materiaal kan je daar krijgen, er zijn mogelijkheden voor kinderen en volwassenen, van beginneling tot gevorderde; contacteer hen op voorhand voor alle vragen!

Ga je deze zomer dus eens een kijkje nemen in Knokke-Heist en doe je één van bovenstaande activiteiten (of misschien wel meerdere dankzij de TikTok-zoute?), laat het ons zeker weten. Stuur een berichtje, tag ons in je stories op social media of schreeuw het gewoon van de daken ;-) Heel erg benieuwd naar alle ervaringen!


Extra shout out: De mooie foto’s die je ziet zijn van de hand van de fotograaf van Impakt. hij ging met ons op stap in knokke-heist!