7x vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk: dit zijn toppers!

We zijn vaak onder ons 4-tjes onderweg. Ik kan maar weinig dingen bedenken die me even blij maken als dat feit. Maar dan is de zomer in zicht en beginnen die vakantiekriebels zich te verspreiden. Juli is familiemaand. Dan zijn we bijna 3 weken onderweg met wat wij noemen ‘de grote familie’. Hoe we jaarlijks naar Barcelona trekken, las je hier al wel. Maar dat we dit jaar op zoek gingen naar een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk is nieuw. Tijdens onze zoektocht naar het perfecte vakantiehuis voor 10 personen, leerde ik de mensen van Cap kennen. Niet veel later was het beslist: wij zouden de eerste week van juli in het dorpje Chateaurenard doorbrengen. In een vakantiehuis met zwembad voor een week en famille. En grande famille. Voor wie op zoek is naar een heerlijke vakantie met vakantiehuis (en privézwembad!), dit zijn alvast enkele toppers die we tijdens onze zoektocht tegenkwamen:


Maison Ventoux (Vaucluse) - vakantiehuis met zwembad voor 7 personen

Dit vakantiehuis is een eerste toppertje. De naam verraadt het al: de Ventoux is niet veraf en we weten allemaal dat die regio prachtig is. Meer nog: het uitzicht vanop het terras (en zwembad) is adembenemend. Daarbij komt nog dat je het zwembad ook kan afsluiten (hallo vakantie met kleine kinderen!) én dat de geur van lavendel nooit veraf is. I mean: what’s not to like? Oh ja; nog vergeten; dat interieur. Copy paste aub? Je kan zelfs je fietsen meenemen (ahja: de omgeving van de Ventoux!) en ze opbergen in de kelder. Alles is voorzien!

Mas des Ecureuils (Bouches du Rhône) - vakantiehuis met zwembad voor 8 personen

In dit vakantiehuis beleef je de Provence op z’n best. Een zalig terras (laat die croissants maar komen!), mooi zwembad in de grote tuin en toch volop in het groen tussen de pijnbomen. Hoewel we niet naar de provence trekken om binnen te leven, krijgt de prachtige boekenkast in de woonkamer toch een aparte vermelding. I want, I want! Prima uitvalsbasis voor jouw perfecte vakantie onder de Zuid-Franse zon!

Riad La Londe (Var) - vakantiehuis met zwembad voor 10 personen

Er zijn verschillende redenen waarom Riad La Londe een plaats in dit lijstje verdient. Maar de hoofdreden is meteen duidelijk als je de foto’s bekijkt. Dat zicht. Dat zicht is fenomenaal en nodigt uit tot zalig luieren aan het zwembad. Om dromen uit te spreken, met een cocktail in de hand gaat dat altijd iets makkelijker. Het interieur is wat eclectisch, maar in het huis is duidelijk alle comfort aanwezig voor een zalig verblijf. 10 personen dus. Wie gaat er mee?

La Grange Capelle (Languedoc-Roussillon) - vakantiehuis met zwembad voor 8 personen

Wie sprak er hier van Provençaalse gezelligheid? La Grange Capelle heeft de vakantiehuis-X-factor, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Super kindvriendelijk en een pracht van een vakantiehuis (een echte Zuid-Franse Mas!) Ongelooflijk voordeel voor wie met kleinere kinderen reist: het zwembad is helemaal omheind en kan dus ‘s avonds (of overdag als dat nodig blijkt) afgesloten worden. Echt een aanrader voor kleurrijke, plezante families die komen ontspannen in de Provence. En oh ja: Pont du Gard (een topper van een uistap ) is niet veraf!



La Baronne (Languedoc-Roussillon) - vakantiehuis met zwembad voor 6 personen

Hoe verder we in dit lijstje opschieten, hoe meer zin ik krijg om wat extra weken bij te boeken. Authentieker krijg je het niet, je vakantiehuis. Gelegen in een pittoresk dorpje (Saint Hilaire d’Ozilhan) met een bakker, épicerie en restaurant om de hoek. Elke dag verse croissants aan het ontbijt, een wandelingetje in het dorp en misschien wel een uitstapje op 2 in de omgeving? Want ook de centrale ligging is een pluspunt. Van hieruit verken je met gemak de rest van de Provence! Dit vakantiehuis is pure charme, ik kan al niet wachten om met m’n rieten mand door de kleine straatjes te kuieren terwijl het topje van mijn vers gekochte baguette boven de rand van de mand komt piepen. La douce France, c’est ici!


L’Hacienda (Languedoc-Roussillon) - vakantiehuis met zwembad voor 8 personen

L’Hacienda klinkt misschien eerder Spaans dan Frans, maar het ligt wel degelijk in het Franse Rochefort-du-Gard. Ook hier geldt: super kindvriendelijk dankzij de afsluitbare zwembad-area. Poort sluiten en je terugtrekken op het oergezellige terras. En dat terras, daar moeten we het toch ook even over hebben. Elke dag barbecue, dat kan toch niet anders dan met die buitenoven? Veel schaduwrijke plekjes dankzij het vele groen in de tuin, gezellige inrichting en gewoon één en al gezelligheid in L’Hacienda. En weet je wat? Eigenlijk hadden we dit huis gekozen voor onze familieweek, maar we moesten switchen naar een ander vakantiehuis toen er plots 2 extra reizigers mee wilden. Toch eentje om op de radar te houden dus…


Clos Notre Dame (Alpes Maritimes - Côte d’Azur) - vakantiehuis met zwembad voor 10 personen

Back to yesteryear, met al het comfort dat je vandaag nodig hebt. Dit vakantiehuis dateert uit de jaren ‘30 en dankzij het behoud van bepaalde elementen en materialen van toen, word je helemaal ondergedompeld in de sfeer van vooroorlogs Frankrijk met het comfort en uiteraard luxe van vandaag de dag (niet écht vooroorlogs he ;)). Waarom dit vakantiehuis op jouw shortlist hoort? De sfeer, de gigantische tuin, het heerlijke zwembad en de ligging op nog geen 15 minuutjes rijden van het strand. Allez hop!