Dit moet je weten als je reist van op Brussels Airport

Vakantie, die begint vanaf het moment dat je het luchthavengebouw binnenstapt. Vanaf hier begint het avontuur, een citytrip, een all-in vakantie of een rondreis, Brussels Airport is onze nationale vakantietrots in de vorm van een luchthaven. Een vleugje chauvinisme is hier niet misplaatst, want Brussels Airport is een plek waar wij graag komen. Het luidt het begin in van een nieuw avontuur. En avontuur, dat kan wel eens spannend zijn. Dus leggen we graag even uit hoe het allemaal werkt op de luchthaven van Brussels Airport. Een soort leidraad om zo gezwind mogelijk je reis aan te vatten.

Hoe geraak je op Brussels Airport?

Brussels Airport is makkelijk te bereiken. Met de wagen, maar ook met het openbaar vervoer. Je kan zelf tot hier komen of je kan je laten afzetten. Wat het makkelijkst is, hangt af van waar je woont en of je makkelijk toegang hebt tot openbaar vervoer.

Met de auto

De luchthaven Brussels Airport is makkelijk te bereiken met de auto. Via de Brusselse Ring volg je de afrit Zaventem en dan zie je al snel de bewegwijzering. gewoon de borden volgen et voilà. ben je niet helemaal zeker over waar juist op die Brusselse Ring en ben je een gps-volger (I feel you), dan is het het makkelijks om gewoon Brussels Airport in te geven in Google. Dit is de exacte link.

Eens je daar bent, kan je je parkeren in 1 van de daartoe voorziene parkings. Parkings 1, 2 en 3 bevinden zich recht tegenover de vertrekhal en je parkeerplek reserveer je best op voorhand. Dat kan via deze link. Je zal zien dat je keuze hebt tussen verschillende parkings, ook een budgetparking die niet op wandelafstand ligt. Vanaf deze parking is er wel om de 15min. een shuttlebus die je aan de vertrekhal afzet. Voor deze parking rijd je niet naar de luchthaven, maar de exacte locatie vind je hier. Ook deze parking reserveer je vooraf online!

Laat je je liever brengen? Dat kan ook! In P1,2 en 3 kan je ook kort parkeren als men je wil begeleiden tot in de vertrekhal. Er is ook een drop-off zone waar je Kiss and Ride-gewijs afscheid kan nemen. Deze drop-off zone is gratis, maar je mag er max. 10 minuutjes stilstaan. Tijd genoeg voor een uitgebreid afscheid, maar te kort om je te laten begeleiden naar de vertrekhal. Hoe je er geraakt? Dat staat duidelijk aangegeven als je de luchthaven-zone binnenrijdt!

Met de bus

Je kan ook met de bus naar Brussels Airport. Alle info daarover vind je op deze pagina.

Met de trein

Voor ons de meest interessante optie omdat we zelf dichtbij het station van Leuven wonen. De trein stopt gewoon ín het luchthavengebouw, je stapt gewoon van de trein, wandelt tot aan de lift, drukt op het knopje en komt rechtstreeks aan in de vetrekhal. Makkelijker kan echt niet! Check even de dienstregeling van NMBS om te kijken vanwaar je makkelijk naar Brussels Airport spoort.



Hoe geraak je vlot door Brussels Airport?

Dan ben je hopelijk vlot op de luchthaven geraakt, hoe haal je nu vlot je vlucht? Sowieso ben je best 2u op voorhand op de luchthaven voor een Europese vlucht en 3u op voorhand voor een intercontinentale. Zeker op piekmomenten zoals vakantieperiodes houd je daar echt wel best rekening mee. Die 2 tijdsaanduidingen zouden moeten volstaan. Wil je het helemaal zeker weten, dan kan je gebruik meten van de druktebarometer. Op deze pagina kan je enkele dagen voor je vlucht raadplegen om hoe laat je best naar de luchthaven komt. Ons advies zou zijn om zeker op tijd te komen. Tijdsdruk voert de stress op en dat is niet handig als je reist met kinderen. Daarenbovenheeft men er bij Brussels Airport alles aan gedaan om ook voor kinderen de beleving leuk te maken. In de A-gates vind je bv. een kids corner waar kinderen kunnen spelen, er zijn borstvoedingsruimtes en airport games (die vind je aan gates A29, A52 en B31). Je kan ook gewoon rustig iets eten in 1 van de restaurants of bars. Als we wat tijd te veel hebben, kan je ons bv. altijd vinden in de Panos, Quick of Starbucks (afhankelijk van het vertrekuur).

Merk je toch plots dat het op de luchthaven heel wat drukker zal zijn/is dan je had verwacht? De meeste vertraging loop je op aan de security check. Heb je geen zin in stress, dan kan je Fast Lane Passes aankopen. Zo hoef je minder lang aan te schuiven aan de veiligheidscontrole. Een Fast Lane Pass kan je via deze link aankopen.

Vind je ook dat je vakantie al start vanaf dat je het luchthavengebouw binnenwandelt en wil je eigenlijk liefst meteen beginnen genieten? Kijk dan eens voor een Lounge Pass. met deze pas heb je toegang tot de Diamond Lounge van Brussels Airport met lekker eten, rustige hoekjes en zicht op de tarmac. Je zou kunnen denken dat ze kinderen daar niet zo graag zien komen, maar niets is minder waar! De toegang is zelfs gratis voor kinderen onder 12 jaar! Kijk snel even hier voor meer info!

Stel: je frank valt plots dat je je favoriete zonnecrème, je zonnebril of parfum vergeten bent. No worries, je weet zeker wel dat je op Brussels Airport ook aan je shopping-noden komt. Er zijn een heleboel winkels op de luchthaven en dat is perfect voor wanneer jullie -stipt als altijd- nog wat tijd overhebben. Iets vergeten, dat overkomt jullie niet? Ik kan in ieder geval zeggen dat wij al meer dan eens gebruik hebben gemaakt van de last minute ‘oh nee, ik ben de zonnecrème vergeten’-oplossing. Plus. Het is ook gewoon kei leuk om het excitement voor de vakantie al helemaal los te laten tijdens het shoppen.

Je ziet: men wil op Brussels Airport jouw vakantiestemming zeker niet doorbreken en men doet er alles aan om de wachttijd op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.