Op reis met kinderen, is dat niet chaotisch?

Een vakantie plannen met kinderen is een uitdagende taak, vooral als het gaat om verre reizen. Je wil immers dat iedereen van het gezin zo comfortabel mogelijk reist en veel plezier maakt. In dit artikel vind je enkele nuttige tips die je helpen bij het plannen van een stressvrije vakantie met kinderen.

Plan vooruit

Wanneer je reist met kinderen is het essentieel om vooruit te plannen. Zorg ervoor dat je de reisroute vooraf controleert, zodat je weet wat je kan verwachten en eventuele onverwachte problemen kan voorkomen. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met de tijd die nodig is om op de luchthaven te geraken. Als je bijvoorbeeld een vlucht hebt geboekt vanuit Zaventem Airport, kan het slim zijn om van tevoren een plekje te reserveren op een parking bij Zaventem Airport, zodat je niet hoeft te stressen over een parkeerplaats.

Maak een checklist

Een checklist maken voordat je vertrekt, kan veel stress voorkomen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten, medicijnen, speelgoed en andere belangrijke spullen hebt ingepakt. Vergeet niet om voldoende snacks en drankjes mee te nemen, omdat kinderen snel honger en dorst krijgen en er op de luchthaven niet altijd gezonde opties beschikbaar zijn.

Vermijd lange wachttijden

Lange wachttijden op de luchthaven kunnen een nachtmerrie zijn, vooral met kinderen. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf de luchthaven van Charleroi? Dan kan het handig zijn om vooraf een parkeerplaats te reserveren bij een parking aan de luchthaven van Charleroi om geen tijd te verliezen en files te vermijden. Ook is het een goed idee om op voorhand online in te checken en alleen handbagage mee te nemen, zodat je tijd bespaart bij het inchecken en het ophalen van bagage. Daarnaast is het de moeite waard om te investeren in fast-track services of toegang tot de lounges op de luchthaven, zodat je kan ontspannen terwijl je wacht op je vlucht.

Houd de kinderen bezig

Staat er een lange vlucht te wachten op jou? Dat kan zeker vervelend zijn voor kinderen. Daarom kan je er best voor zorgen dat je voldoende entertainment meeneemt, zoals boeken, spelletjes, kleurboeken of tablets met gedownloade films of games. Zorg er ook voor dat je pauzes neemt om rond te lopen en de benen te strekken. De meeste luchthavens hebben speelruimtes voor kinderen, dus maak gebruik van deze faciliteiten als je tijd hebt.

Blijf kalm 

Als ouder kan het makkelijk zijn om gestrest en gespannen te raken tijdens een reis met kinderen. Probeer echter kalm te blijven en je kinderen gerust te stellen als ze angstig of onrustig worden. Vergeet niet dat reizen met kinderen in de eerste plaats een avontuur is én een kans om geweldige herinneringen te maken!




Katrien GorisComment