Dit zijn de beste hotels in Krabi (en wij deden er 2 van)

De kogel is door de kerk, jullie maken een prachtige reis naar -we kunnen het niet genoeg benadrukken- ons favoriete land ever: Thailand. Hoe die rondreis er dan uitziet, hebben jullie nog niet bepaald (tips voor de ideale reisroute vind je hier), maar wat vast staat: jullie maken een stop op Thailands prachtigste stranden van Krabi. Gelijk hebben jullie, want een reis naar Thailand is niet compleet zonder bounty beaches. En als je dan toch kiest voor het bounty leven, dan doe je dat liefst in een hotel naar je hart. Mag het wel wat luxe zijn? Wij verbleven 2x in Krabi in de mooiste hotels die je je kan voorstellen. We nemen je even mee naar Krabi. Maak kennis met Banyan Tree en Phulay Bay (Ritz Carlton). Omdat smaken en noden verschillen, tippen we helemaal onderaan nog enkele parels.




Banyan Tree Krabi

Ga al maar klaar staan met je bucketlist, want we hebben er eentje om door te strepen. Banyan Tree mag dan al gekend zijn met het fenomeen ‘da’s gene kak’, in Thailand tillen ze customer service naar een hoger niveau. Om te beginnen heeft elke kamer een private pool waar het zalig relaxen is, maar is het ook aan het ‘grote’ zwembad super rustig. Als je dan een fractie van een seconde denkt ‘hmm, al die rust, toch niet ideaal met mijn kinderen’, steek je die gedachte best zo snel mogelijk weer weg. Vlakbij dat zwembad is er immers een kids-club waar kinderen kunnen gaan spelen/tekenen/knutselen en aan die kidsclub is een kinderzwembad met speeltuigen (glijbaan, klimtoren…) Banyan Tree schreeuwt blijkbaar om aandacht van prachtige gezinnen zoals dat van jou. We zitten immers in Thailand: kinderen worden overal op handen gedragen. Trouwens, dat kinderspeelparadijs, daar kan je kei leuk verstoppertje spelen (just saying). Het is natuurlijk wat het is: die luxe en onnavolgbare service hebben ook een prijs. Check het zeker even en neem het van ons aan; het is de meest fantastische plek.  Lunchen deden we graag in het hotel (heerlijke pad thai!) en avondeten deden we elders of we bestelden via Grab. Installeer de app op je telefoon, it’s a lifesaver als je door bv. vermoeide kinderen liever gewoon op je kamer eet, maar de room service overpriced is ;-)) Onze beste momenten van de dag? Zonsondergang is aan deze kant van Thailand adembenemend. Bestel een cocktail, nestel je aan de rand van het strand en geniet van de ondergaande zon en de kinderen die wat verder op het strand spelen. Als de zon dan bijna onder was, deden we nog een korte strandwandeling en was de magie compleet. 



Phulay Bay

Evenveel superlatieven voor de luxe en service van Phulay Bay. Misschien zelfs nog een klein beetje meer. Phulay Bay is een Ritz Carlton Reserve en heeft echt alles wat een hart maar wensen kan. Verschillende soorten kamers en suites, butlerservice en echt een sfeer die niet te evenaren valt. We logeerden een eerste keer in Phulay Bay in 2014 toen er van withkidontheroad nog geen sprake was. Het was toen dat we verliefd werden op dit domein en zweerden dat we ooit zouden terugkeren. Die terugkeer kwam er in 2022. Met nog meer verwondering en dankbaarheid dat we op deze plek mochten verblijven. Bij Phulay Bay maken ze wel degelijk werk van hun voorbereiding. We postten enkele dagen voor onze aankomst dat withkidsontheroad z’n 5de verjaardag vierde en we kregen een zalige room upgrade als verjaardagscadeau. Ik moet er wel bij vermelden dat we er waren in januari 2022 en de naweeën van Corona zorgden voor een totale onderbezetting van het hotel. In ieder geval: de suite die we 4 dagen lang mochten bewonen was buiten categorie. Op enkele stappen van de zee, met een lang privé-zwembad waar je baantjes kan trekken voor het ontbijt (als je dat al zou willen ;-)) en een keizerlijk bed waar we met z’n allen in konden slapen. Laat je niet vangen; hoewel het luxe is die we nog maar zelden elders hebben ervaren, zijn kinderen super welkom. Bas en Elodie werden gevraagd voor knutselmomentjes, er wordt kleurgerief voorzien aan tafel en waterspeelgoed in het zwembad. De kustlijn is uitnodigend en maakte ons nieuwsgierig. Daarom boekten we, zowel in 2014 als 2022 een boottocht naar Koh Hong, een eiland op een uurtje varen, waar we gingen snorkelen en waar Ludovic de trappen nam naar het hoogste punt van het eiland (wat. een. uitzicht!) 

Omdat we echt hotelliefhebbers zijn, willen we graag ook de rest van onze zoektocht delen. Bovenstaande hotels zijn echt top notch, volgens ons het kruim van luxehotels in krabi. Maar zij zijn het topje van de ijsberg. Hieronder delen we nog een heleboel hotels in Krabi die we hebben gespot en die -om welke reden dan ook- ons echt wel toppers lijken. Hotels hoeven voor ons niet altijd pure luxe te zijn. Soms is de ligging, de ervaring of het concept een trigger om onze interesse aan te wakkeren. En misschien die van jou dus ook.


Railay Great View Resort

Laten we beginnen met een totaal ander concept. Railay Great view resort trok onze aandacht door het unieke concept. De houten paalwoningen liggen diep in de jungle en tóch ook vlak bij het strand. Geen exclusiefe luxe, wel een exclusieve, zinnenprikkelende ervaring! Extra leuk: het hotel is enkel per boot te bereiken. Die pendeldienst wordt gratis door het hotel aangeboden. Als je een kamer boekt (extra bedden in de kamer zijn mogelijk), zal men contact opnemen om het vervoer te regelen. De veerboot vertrekt vanaf de Ao nam Mao-pier. Hier kom je voor rust, strand/zwembad en één zijn met de natuur.

 Amari Vogue

Amari Vogue durven we ook wel in onze pakketreis te integreren voor mensen die houden van een vleugje luxe en prachtige verzichten over de Andaman Sea. Ontspannen doe je aan de rand van 1 van de 2 zwembaden en natuurlijk ook aan het strand. Wat dit hotel voor ons zo aanlokkelijk maakt, is de authentieke Thaise sfeer die er hangt. 

Tupkaak Sunset Beach Resort

Ik denk dat je in dit hotel geen schoenen nodig hebt. De barefoot-mentaliteit spat van de foto’s. De reden waarom we voor dit hotel zouden durven kiezen, zijn vooral de kamers aan het strand. Er lijkt een niets moet, alles kan sfeer te hangen en dat bevalt ons wel aan dit hotel.

 

Tinidee Hideaway Tonsai Beach

Ligging, ligging, ligging! Dat is waarom je kiest voor dit hotel. Vlakbij het strand (dichter kan haast niet) in een idyllische baai omringd door kalkrotsen en groen. Hoewel er een strand voor de deur ligt, is het bekende strand Railay Beach ook niet ver (600m). Geen grote luxe hier, maar authentieke gezelligheid in een avontuurlijk kader. Dit hotel in Krabi is een ontdekking! 

 Centara Grand Beach Resort

Dit hotel ligt in een prachtige baai, Pai Plong met vergezichten over de Andaman Sea. Door de unieke ligging is het hotel enkel bereikbaar per boot. Uiteraard worden er (gratis) shuttles voorzien van aan de Nopparatthara-pier tot aan het hotel. In het hotel is er ook een excursiebalie voor wie graag nog enkele uitstappen in de omgeving regelt.

Sofitel Krabi Phokeethra

Ben je op zoek naar een écht familiehotel waar de kinderen zich kunnen uitleven, dan moet je zeker dit hotel eens bekijken! Het gigantische zwembad is verdeeld in verschillende zones, waarvan eentje speciaal voor kinderen met waterspeeltuigen. Het lijkt me een resort waar de ontspanning van de ouders recht evenredig kan zijn met de prikkels die kinderen nodig hebben. Uiteraard is ook het strand vlakbij (aan de overkant van de straat), want daarvoor kom je immers naar Krabi, toch?

 Krabi Home Resort

Heb je echt niet veel meer nodig dan een propere kamer, een zacht bed en het strand voor je deur, dan is Krabi Home Resort misschien wel iets voor jullie. Het is wat goedkoper dan de rest (want niet mega luxueus), maar heeft natuurlijk wel diezelfde natuurpracht vlak voor de deur en in de omgeving. Bij het resort kan je ook een auto huren om erop uit te trekken.

 The ShellSea

Same same but different: ook dit hotel ligt vlakbij het strand, heeft prachtige uitzichten en doet ons dromen met een interieur dat we wel zouden willen copy pasten naar ons eigen huis. Zalig zwembad, prachtige tuin om te chillen en op enkele stappen van het strand.


Dit zijn de beste hotels in Krabi!
DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS. ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL IN Krabi BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA, MAAR STEUN JE WEL ONS WERK