6x lodges/hotels in San Pedro de Atacama - tip!

San Pedro de Atacama is een must-stop tijdens je rondreis door Chili (of Zuid-Amerika), ook met kinderen! De Atacama woestijn is adembenemend en San Pedro de Atacama heeft een onnavolgbare sfeer. Iedereen die ik sprak nadat we terug waren en er ook geweest was, gaf me gelijk: San Pedro de Atacama is een unieke plek. Zo eentje die je niet kan beschrijven. Backpacker meets boho ofzo en je bent er meer dan welkom met je kinderen. Stylish, alles klopt, maar toch onder een vers laagje woestijnstof. Waar je best logeert tijdens je verblijf in San Pedro de Atacama? Ik heb enkele van mijn favoriete hotels/lodges gebundeld die ik vond tijdens onze zoektocht naar een leuk hotel, een leuke plek waar uiteraard ook de kinderen welkom zijn!

Lodge Atacama Horse

Ik begin in ieder geval met de lodge waar we zelf hebben verbleven. Een soort boerderij waar ze gastenkamers hebben gemaakt, dat betekent dat er altijd dieren aanwezig zijn. Onze lodge organiseert ook verschillende paardrij-tripjes, van enkele uren tot enkele dagen lang, maar daarvoor moet je wel ver op voorhand contact opnemen. Wij boekten hier een kamer en hadden veel geluk, want we waren heel last minute. We hadden een heel leuk verblijf, maar een zwembad was wel leuk geweest, want zo rond de middag kan het wel erg warm worden in San Pedro de Atacama en, zeker met kinderen, is een verfrissende plons wel welkom. De prijs is in ieder geval meer dan in lijn met wat je krijgt!

In de volgende lodges hebben we zelf niet verbleven, maar trokken allemaal mijn aandacht om verschillende redenen. Sommigen waren niet beschikbaar toen we er waren, anderen waren te duur of hadden niet dezelfde voordelen als Lodge Atacama horse. En heel eerlijk? Misschien had ik, als het had gekund, toch voor Hotel Kimal of Casa Luna gekozen :-)

Casa Luna

Casa Luna ligt op 5 minuutjes rijden van het centrum van Atacama en ziet er heel erg gezellig uit. Het straalt warmte uit en het heeft de typische vibe van wat je kan verwachten in de Atacama desert. De kamers zien er redelijk basic uit, maar dat zwembad roept om een duikje te nemen. De kinderen zullen dankbaar zijn voor wat waterplezier (en niet alleen de kinderen ;-)) Casa Luna is misschien wel een van mijn favoriete hotels in de Atacama-regio.

Hotel Cumbres

Een van de duurdere opties in de regio, maar je ziet meteen waarom. Alles lijkt er piekfijn in orde, er zijn zelfs 3 zwembaden! Dit lijkt me het perfecte verblijf voor mensen die actie (met bv een excursie in de voormiddag) en rust willen combineren, want na de middag zet je je met een boek op het terras van je kamer (hoe gezellig ziet dat eruit!?) of aan de rand van het zwembad. Nog een voordeel voor wie niet graag op zoek gaat naar de beste excursie: er is een excursiebalie in het hotel zelf. Dus je hoeft alvast niet ver om alles te regelen!

Hotel Kimal

Hotel Kimal heeft alvast dé ideale ligging. Toen wij (vaak :-)) naar het centrum van San Pedro de Atacama gingen, passeerden we altijd voorbij Hotel Kimal en daar hing zo’n heerlijk relaxte sfeer dat ik getriggerd raakte. Hotel Kimal was ook al lang op voorhand uitverkocht toen wij er waren, dus dat wil misschien ook wel wat zeggen. Het ligt dus vlak in het bruisende centrum, maar achter de muren van het hotel hangt er volgens mij een heel serene sfeer. Je kan er ook massages boeken of een namiddagje met je voetjes in het water aan de rand van het zwembad. Denk je, hmm dat klinkt wel sjiek, maar niet zo kindvriendelijk? Think again! De familiekamers zien er alvast heel uitnodigend uit, ook voor kinderen!


Hotel Jardin Atacama

Dit hotel is vooral qua prijs/kwaliteit een topper. Leuke kamers, een zwembad en één en al degelijkheid. Het ligt niet al te ver van het centrum, je hoeft maar een voet buiten te zetten of je staat in de bruisende hoofdstraat van San Pedro de Atacama. 

Explora Atacama

Explora Atacama kan als hotel niet ontbreken in dit lijstje, hoewel ik me afvraag hoeveel mensen er uiteindelijk voor zouden kiezen. Niet omwille van wat ze aanbieden, wel omdat Explora met een prijskaartje komt. Maar dat is niet zomaar. Explora is een all in-concept. Dat wil zeggen dat niet alleen de maaltijden, maar ook de excursies inbegrepen zijn in de prijs. Als je aankomt, kan je samen met je persoonlijke gids beslissen wat je allemaal zou willen doen en op welk tempo. Wil je de optimale ervaring, maar je van zo weinig mogelijk dingen iets willen aantrekken? Dan moet je -sowieso- bij Explora zijn. Als ik ooit de kans krijg om bij hen te logeren, dan grijp ik die met twee handen. Ze hebben trouwens ook verschillende prijzen gewonnen op vlak van duurzaamheid en bijdrage aan lokale initiatieven.

Dus is San Pedro de Atacama een plek om met je kinderen heen te reizen? 100% ja! De kinderen mogen best wel wat avontuurlijk aangelegd zijn want het is niet your average vakantiebestemming, maar er zijn zoveel leuke dingen om met de kinderen te doen, de sfeer is er top en je vindt er ook sowieso een hotel dat aan jouw noden en wensen voldoet!


san pedro de atacama met kinderen: 6 hotels/lodges