Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk waar je een onvergetelijke vakantie beleeft!

De vakantie-uittocht in juni-juli-augustus, dat is de magische periode die we allemaal kennen uit onze kindertijd, toch? De hectiek van het inpakken, het last-minute nog wat zwembad-speelgoed op de kop tikken en de laatste restje uit de frigo eten, want we vertrekken voor 2 weken naar Frankrijk. En liefst nog naar het zuiden van Frankrijk. Wij gaan dit jaar voor het eerst naar de streek van de Dordogne (normaal gaan we richting Provence in Frankrijk) De zoektocht naar het perfecte vakantiehuis voor de hele familie, deel ik hieronder! Wij zochten (en vonden) het perfecte vakantiehuis bij Cap! Heb je je oog eerder op bv. Italië laten vallen? Dat aanbod hebben ze bij Cap ook!


Maison Mondou

Al meteen onze favoriet, want hier zullen wij de eerste Frankrijk-week van juli verblijven. Wat een karaktervol vakantiehuis, toch? Groot genoeg voor 10 personen in een gebied dat ons rivieren, kastelen en leuke avondmarktjes belooft. Het vakantiehuis zelf heeft ook wat te bieden; ik zie de competitiedrang waar wij aan lijden al volledig uit de hand lopen aan de pingpongtafel of op het petanqueveld, maar ik kijk ook al uit naar de aperitiefjes in de avondzon. Het huis heeft 3 slaapkamers in het hoofdgebouw en 1 slaapkamer in een bijgebouw.  

Mas Ronquet

Mas Ronquet bevindt zich in de schilderachtige regio Languedoc-Roussillon. Er wordt in de verf gezet dat er 2 slaapkamers op het gelijkvloers zijn, wat handig is voor mensen met beperkte mobiliteit. Het leukste aan dit vakantiehuis vind ik zonder twijfel het zwembad. Dat is omringd door een verhoogd zonnedek waardoor je vanop dat zonnedek een heerlijk uitzicht over de omgeving hebt. Je kan in de omgeving wandelen, fietsen en zelfs paardrijden, want het vakantiehuis ligt middenin de prachtige natuur. Dit is zeker een vakantiehuis voor natuurliefhebbers!

Vendange Tardive

In het hart van de Provence ligt dit prachtige vakantiehuis met de meest charmante uitstraling! In dit vakantiehuis voel je je ongetwijfeld meteen thuis! Het ligt ook vlakbij een charmant Provençaals dorp en met 5 slaapkamers is het zeker groot genoeg! Omdat het op een heuvelflank ligt, heb je ook een mooi uitzicht vanop verschillende plekken in het huis. 

Villa Ambre

Villa Ambre heeft een prachtige ligging in de Provence! Het is knus en alles lijkt te kloppen op de foto’s. Het zicht op de omgeving van aan het zwembad is uniek en dat vinden wij heel erg triggeren, maar jammer genoeg zou het voor onze hele familie net iets te klein zijn, want dit is een vakantiehuis voor 6 personen. Vanuit het dorp vertrekken heel wat fiets- en wandelroutes dus ook voor de actieve vakantieganger heeft het zeker wat te bieden. Ik houd deze toch al in m’n achterhoofd voor een ander moment.

Fleurs du Sud

Fleurs du Sud is een vakantiehuis waar je je meteen thuis voelt. De inrichting is heel modern en je zou je zo in een Vlaamse tuin wanen. Alleen… Je hebt er veel mooier weer en de krekels zullen er ongetwijfeld te horen zijn zoals ze zich enkel in Zuid-Frankrijk laten horen. Het vakantiehuis heeft een grote tuin en een heel uitnodigend zwembad! Een mooi voordeel voor als je mensen met beperkte mobiliteit in je gezelschap hebt: het hele huis is gelijkvloers. 

Maison de la Colline

Maison de la Colline heeft z’n naam niet gestolen! Als je op zoek bent naar een vakantiehuis met karakter, kan dit wel eens iets voor jou zijn! Maison de la Colline ligt, rara, op een heuvel en heeft een adembenemend uitzicht op de omgeving! Zonder directe buren en zo helemaal bovenop een heuvel, dan is privacy een vanzelfsprekendheid. Dit is dus een vakantiehuis voor wie op zoek is naar rust. Aan de andere kant is het, op een beugschoot van Nice, ook perfect gelegen om de regio van de Côte d’Azur te verkennen.

Boho Chic

De naam van dit vakantiehuis verraadt al hoe het is ingericht. Lichte kleuren en materialen en oog voor detail. Een mix van Franse ‘je ne sais quoi’ en zwoele Ibiza-vibes. Het meest charmante vakantiehuis uit dit lijstje. Het is gelegen in de regio van de Luberon, waar wij vorig jaar waren en wij herinneren ons vooral de gezellige dorpen en de prachtige natuur.

Mas des Cigales

Omdat we het hier hebben over reizen met kinderen, vond ik dat Mas des Cigales een plekje verdient in dit lijstje. Het huis heeft een prachtig zwembad, maar… Dat zwembad is omheind en ik weet dat veel mensen daar bewust naar op zoek gaan. Het is een huis voor 10 personen en we weten allemaal dat veel mensen niet per sé meer ogen hebben en dat je, als je met vrienden op vakantie bent, liefst gerust bent dat de kleintjes niet zelf tot aan het zwembad gaan. Verder is het ook gewoon een prachtig huis, waar het heerlijk vertoeven is. Dit is zo’n huis waar je jezelf al aan de aperitief ziet op het eind van een heerlijk zonnige dag. 


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met cap. check zeker hun website als je op zoek bent naar een vakantiehuis voor jouw vakantie in de zuid-europese zon!