Doe de withkidsontheroad.-route in Zuid Limburg!

Hoera! Het stond al een hele tijd op de planning, we hebben lang moeten zwijgen, maar nu mogen we het eindelijk van de daken schreeuwen! In samenwerking met de organisatie van Limburg lonkt –dank zij hen mochten we al vaker die richting uit- hebben we een eigen, kidsproof route uitgestippeld, ideaal voor een verlengd weekend of zelfs iets langer. Volg even mee!

withkidsontheroad_route.jpg


Kids- & parents proof

Geen reis op kindermaat, maar wel een leuke trip, aangepast aan de noden van élk gezinslid. Dat is exact waar wij voor staan. Als ouders zitten we ook niet graag elke dag van ons verdiend verlof te slijten op een gammel bankje aan de rand van de zoveelste speeltuin. Bij Limburg Lonkt stelden ze elke keer een programma voor waar elk van ons warm van werd. En we steken ons hand ervoor in het vuur dat Nederlands Limburg het hart van elk gezin zal veroveren.
Een bezoek aan de zoo wordt afgewisseld met een wandeling door de Maastrichtse binnenstad. Niet zomaar een wandeling, maar kuieren door het Jekerkwartier om bij de Bisschopsmolen een workshop vlaaien bakken te volgen. Voltreffer voor Bas en Elodie, maar zeker ook voor ons als ouders! Fietsen langs het kanaal, natuurlijk! Maar opnieuw; niet te lang zodat ook kinderbenen de afstand verwerkt krijgen. Of wat dacht je van een rodelbaan in Valkenburg na een bezoek aan de Wilhelminatoren? Stuk voor stuk dolle pret!Maastricht is altijd een goed idee

Eens je in Maastricht bent geweest, zal je begrijpen waarom wij het zo’n leuke stad vinden. De no-nonsens sfeer bevalt ons wel; je zal merken dat die Limburgers recht voor de raap en super vriendelijk zijn. Zo zal de bakker tijdens de workshop vlaaien bakken je heel duidelijk uitleggen waar het om draait (alvast niet rond de pot, haha).
Voordat we kinderen hadden kuierden we al graag eens door de kleine straatjes. Toen focusten we ons eerder op shoppen, slenteren en gaan waar onze voeten ons brachten. Tegenwoordig is dat wel wat anders. Weten waar je moet zijn om een hapje te eten zoals bij Tapijn of Le Fernand, helpt om de gemoederen kalm te houden bij een hongerklop bijvoorbeeld.

Nederlands Toscane

De natuur, daar kunnen we lyrisch over zijn. Maar wist je dat de heuvels van Limburg niet moeten onderdoen voor die van Toscane? Als het weer wat mee zit, waan je je zo in Italië en als die Italiaanse regio zoveel te bieden zou hebben, dan heeft Limburg het zeker!
We sliepen bij ‘De Verloren Kost’ op een boerderij, in het midden van de natuur. De kronkelende wegen, verhard of niet, lenen zich ongelooflijk om te wandelen. Even helemaal zen als je met kinderen op stap gaat? Het kan, hoor! Want wat we je vooral toewensen na onze trip is rust. Rust in je hoofd, rust in je lijf en vooral: rust in je gezin.


Dit artikel kwam er in samenwerking met limburg lonkt