Roadtrip westkust van Amerika : dit was onze route

WestKust_Death Valle_reizenmetkinderen2018-28.JPG

Een roadtrip met kinderen? Dat is zoals goede voornemens: je weet dat het je veel zal opleveren, maar beseft ook dat het af en toe doorzetten wordt. Tips om die roadtrip de overleven, schreef ik al in samenwerking met de HLN.be en die kan je hier lezen. Dat zit dus al snor.  Maar hoe begin je nu aan de planning van je reis? Want zo een week of twee op de baan, brengt net iets meer organisatie met zich mee dan een week platte rust aan de Middellandse Zee. Ik geef je dus graag al iets meer zicht op de route die wij volgden. Het zou leuk zijn mocht onze trip je kunnen inspireren, maar weet: de Westkust heeft zóveel te bieden, dat wij niet alle hoogtepunten hebben bezocht. Informeer je dus goed en go, go, go. Je moest al aan het plannen zijn!

roadtrip westkust amerika.jpg

Los Angeles

Dus zoals gezegd, begonnen wij onze roadtrip aan de prachtige westkust in LA. We fietsten naar Santa Monica, speelden op het strand en lieten ons vervoeren door de vibes. Omdat er zoveel over te vertellen valt, hebben we er een aparte blogpost over gemaakt. Deze lees je hier.

Kinderen zullen Sequoia geweldig vinden

De eerste noemenswaardige rit maakten wij van LA naar Sequoia NP. Je zal al snel merken dat er duizenden plekjes zijn waar je zou willen uitstappen en halt houden. Op een bepaald moment verlaat je de grotere wegen en rijd je de bergen in, dwars door de bossen en langs het water. De Ardennen in het vierdubbel kwadraat. Hoe verder je rijdt, hoe groter en breder de bomen worden. Dat betekent dat je langzaam maar zeker de meest iconische plekken van Sequoia nadert. Enkele must-do’s in de buurt:

Wandel naar The Stagg

Aan de westkant van Sequoia NP (daar waar je vanuit LA altijd langs moet), vind je heel veel bosrijke wandelroutes. Eén van die routes leidt naar ‘The Stagg’, één van de grootste en oudste bomen ter wereld.

Moro Rock

Meer ten noorden van Alder Creek Grove (waar the Stagg zich bevindt), vind je, diep in het bos verschillende hiking trails met adembenemende vergezichten. Moro Rock staat garant voor één van de meest adembenemende views die je ook hebt gehad.

Bezoek Sherman Tree

Rijd je nog wat verder noordwaarts, dan kom je hét masterpiece van het park tegen. De General Sherman is de boom met het meeste volume ter wereld. Dat wil zeggen dat hij hoog én breed is en dan nog eens tussen de 2500 en 2900 jaar oud geschat. Van monumenten gesproken…

Accommodatie

We raden aan om all the way het avontuur tegemoet te gaan. Op onze roadtrip met de kinderen, zijn we hier niet meer geraakt en daar hebben we heel veel spijt van. Waarom overnacht je niet in een hutje in het bos? Weinig luxe, maar des te meer ervaring! Vergeet ’s avonds alvast je flashlight niet en wees op je hoede voor beren, want dit is as close to nature as it gets! Toen we in ons pre-kindertijdperk Sequoia bezochten, logeerden we hier.

Verborgen plek aan de westkust

Ben je op zoek naar the slow life, ergens in de bergen waar je in de lente kan paardrijden en in de winter kan wandelen met alleen het geluid van krakende sneeuw onder je schoenen? Dan moet jij sowieso Ranch de la Cour in Lone Pine als tussenstop incalculeren. Een boerderij op een paar kilometer van de bewoonde wereld die gasten verwelkomt in cabins. In juni en juli kan je je verblijf betalen door mee te helpen met de lavendelpluk. Lees er alles over op hun website. Lone Pine ligt aan de rand van de Alabama hills en is een prima uitvalsbasis om verder te rijden naar Death Valley NP. Die Alabama Hills zijn trouwens ook meer dan de moeite. De streek werd meermaals gecast als het ideale decor voor western films. Het is de meest ruwe, maar tegelijk ook meest pure plek die je je kan inbeelden en waar je met open mond, zonder woorden zal door rijden.

Death Valley NP

Een mens is een raar wezen. Neem nu Death Valley. Hoe komt het toch dat we een onherbergzaam gebied waar warmte en eindeloze vergezichten niet weg te denken zijn, zo aantrekkelijk vinden. Wij gaan speciaal op zoek naar plekken op de wereld waar het onleefbaar zou zijn voor de mens. En dat wordt dan het hoogtepunt van onze reis. Pas op, voor ons ook he! Death Valley laat een indruk na die moeilijk te omschrijven valt. Misschien hebben we het nodig om herinnerd te worden aan onze plaats op aarde. Het gevoel van nietigheid wat gemist de laatste tijd? Ga eens naar Death Valley. Even met de voeten onder zeeniveau, dat doet wat met een mens.

Badwater

Badwater is het allerlaagste punt van Noord-Amerika. 85 m onder zeeniveau, dat kan tellen! De naam is heel letterlijk te nemen; badwater betekent zoveel als slecht water. Het water dat aanwezig is, is ondrinkbaar omdat de omliggende zoutvlaktes hun bijdrage eraan leveren.

Zabriskie Point

Die uitgestrekte landschappen waarover ik al sprak, hebben wel degelijk iets te bieden. De paarsachtige gloed die over de bergen hangt ter hoogte van het uitkijkpunt Zabriskie Point komt het best tot zijn recht bij zonsondergang. Er hangt magie in de lucht, plus wij moesten wel stoppen, want Elodie had nood aan een sanitaire pauze. Tsjah, als je reist met kinderen, zie je altijd wel iets meer. Haha!

Artists Drive

De landschappen die je doorkruist zijn adembenemend. Post card material zelfs. Zo moet je zeker ook je route via Artists Drive plannen. Deze weg bestaat vooral uit volkanisch gesteente en lijkt van het palet van de kunstenaar te zijn weggelopen. De smalle straten met scherpe bochten over een hobbelig parcours zijn vooral vlak voor zonsondergang prachtig. Een deel van deze weg is eenrichtingsverkeer o.w.v. de veiligheid - bij het aanschouwen van zoveel moois hebben er zich blijkbaar al enkele accidenten voorgedaan. Plan deze rit na je bezoek aan Badwater.

Mesquite Flat Sanddunes

Death Valley is woestijnlandschap in al zijn facetten. Prachtige rotsformaties, uitgestrekte droge vlaktes en… Juist ja, zand! Waarom je Mesquite een bezoekje moet brengen? Om je kinderen (en man misschien ook) naar de plek te kunnen brengen waar ooit Star Wars werd opgenomen. Opgepast, in de zomer kan het ook hier abnormaal heet worden, trek het niet te lang en wandel niet te ver. Maar met een flesje water in de aanslag, kan je hier even genieten van een mooi stukje filmgeschiedenis.

LAS VEGAS

Las Vegas met de kinderen? Daar hadden wij zo onze bedenkingen bij. Waarom dat is lees je hier! Maar: we hebben het gedaan, als vierde stop op de route!

BIG BEAR MOUNTAIN

Variatie ten top tijdens onze voorjaarstrip! Want van de warme woestijn van Nevada, gingen we rechtstreeks naar de besneeuwde bergtoppen van Big Bear Mountain. Ook hierover vind je een uitgebreid verslag op de blog!

Met een huurauto zie je meer

Wat reizen in de VS zo gemakkelijk maakt? Je kan er zelf rondrijden, die Westerse cultuur biedt wel wat voordelen. Sommige mensen kiezen ervoor om de hele reis per camper af te werken, wij kozen voor een huurauto en reden van hotel naar hotel. Zit je al met de handen in het haar omdat je door het bos de bomen niet meer ziet wat betreft de keuze van huurauto? Begrijpelijk. Het aanbod is gigantisch en het overzicht, als je het ooit al had, geraak je snel kwijt. Wij kregen van Sunny Cars het aanbod om deze keer gebruik te maken van hun service. Ik moet zeggen; top geregeld. Sunny Cars mag dan niet de goedkoopste optie zijn, ze is wel de veiligste als je niet voor voldongen feiten wilt komen te staan. Zo zijn ze 24/7 bereikbaar als er iets zou mislopen vanaf het moment dat je boekt, tot het moment dat je de auto na de trip weer inlevert. En gemakkelijk in stresssituaties: alles in het Nederlands. Alles, maar dan ook alles is geregeld en je hoeft je van extra kosten of verzekeringen niets aan te trekken. De auto’s zijn standaard optimaal verzekerd. In het verleden boekten we ook al met andere maatschappijen, maar het moet gezegd; als je met Sunny Cars boekt, is alles een fluitje van een cent terwijl we ook wel eens opdringerige verhuurders van antwoord moesten dienen toen ze ons weer extra’s wilden aansmeren. Je kiest waar je jezelf het best bij voelt; je betaalt iets meer, maar je bent wel 100% zeker van de service. 

Welke route je ook volgt, aan de westkust ben je 100% zeker van een schitterende ervaring want de natuur is er in al zijn facetten aanwezig, op een boogscheut van elkaar. Je kan ervoor kiezen om zoveel mogelijk te zien en dus veel tijd in de auto door te brengen, maar elke plek heeft ook mogelijkheden om ter plekke activiteiten te ondernemen. Uiteindelijk beslis je helemaal zelf hoe je de reis aanpakt, welke plekken je wil bezoeken en welke activiteiten je graag toevoegt. Contacteer ons gerust voor meer informatie!