Toscane: 9 verblijven om optimaal te genieten van het beste van de streek!

Dolce vita en dolce far niente. Italië is prachtig en het vakantiegevoel immense vanaf het moment dat de Toscaanse heuvels in zicht zijn. Non ho l'età knalt uit de luidsprekers, tijm en laurier kruiden de lucht. Men zegt wel eens ‘het Toscane van België’ over bepaalde streken bij ons. Maar je moet er geweest zijn om te weten dat het échte Toscane onevenaarbaar is. Die sfeer, die kan je niet nabootsen. Dus reiken we enkele hotels aan die ideaal zijn voor je volgende gezinsvakantie!

Feed_withkidsontheroad-2b.jpg


Podere San Filippo

Dit hotel is eigenlijk een aparthotel. Je verzorgt je maaltijden zelf (boodschappen doe je in het naburige dorpje), maar de sfeer is er op en top. Je wordt bij aankomst verwelkomd bij de receptie en de appartementen zijn helemaal instapklaar als je aankomt. Tip: kies een appartement op het gelijkvloers (duplex), dan heb je een terras met prachtig uitzicht en een fenomenale zonsondergang, het Toscane van de postcards! Podere San Filippo hoort bij het hotel Castell del Nero (op de tegenoverliggende heuvel) en daar kan je terecht in het restaurant voor ontbijt, lunch of diner als je dat zou willen. Meer weten? Wij waren er al eens en je leest er alles over in dit artikel.

La Fattoria del Rio di Sopra

Ook dit complex bestaat uit verschillende appartementen. Vooral de ligging (vlakbij een meer) zorgt voor een vakantie vol rust en ontspanning, terwijl er ook een zwembad is waar de kinderen gegarandeerd de leukste tijden beleven. Met de auto ben je op een uurtje in Siena en op anderhalf uur in Firenze, toch dé Toscaanse steden bij uitstek!

Castello di Leonina

Dit 4-sterren hotel is een 13de eeuws kasteel die alle pracht en praal doorheen de jaren heeft behouden en de tands des tijds heeft doorstaan. Het is een hotel met meerdere faciliteiten zoals een restaurant, zwembad (of course!) en zelfs een wellness-hoek. Of je dit hotel nu kiest als doorreishotel voor een nacht of 2 terwijl je Toscane verkent of er een hele week verblijft om tot rust te komen, het kan allemaal!


Hotel Certosa Di Maggiano 

Voor wie het wel eens wat meer mag zijn, is er dit hotel op 2 kilometer van het centrum van Siena. Gevestigd in een voormalig klooster, verwarmd zwembad in de tuin en een picture perfect-omgeving. Nergens kom je meer tot rust als hier. Toscane, here we come!


Borgo San Benedetto

Dit hotel ligt midden in het Toscaanse platteland met prachtige uitzichten. Grote troef? Je kan scooters of zelfs quads huren in het hotel om de omgeving te verkennen! Het hotel heeft trouwens ook een eigen restaurant, maar de appartementen bieden ook de mogelijkheden om zelf te koken. Hier is echt alles aanwezig voor een heerlijke vakantie in Toscane. 

La Fiorita

Ook La Fiorita is een agrituriso (een Italiaans vakantiehuis) met verschillende appartementen. Elk appartement is uitgerust zodat je zelf kan koken, in de tuin is er zelfs een plekje waar je kan barbecuen. Dit complex is super geschikt voor grote gezinnen: er zijn namelijk verschillende appartementen voor 6 personen, ideaal, toch?

Il Giuncheto

Il Giuncheto is een typisch Toscaans landhuis waar het heerlijk vertoeven is. Je zal genieten aan de rand van het zwembad, maar Toscane is zo mooi dat je van hieruit ook prima de streek kan verkennen!


Il Palazzetto

Niet ver van Siena vind je Il Palazzetto. Het complex, dat verschillende appartementen heeft, biedt prachtige vergezichten. Meer zelfs: van in de tuin heb je zicht op de stad, terwijl het huis zelf omgeven is door typisch Toscaanse tuinen. Er zijn appartementen van verschillende groottes, tot 6 personen. Ideaal voor families dus!


La Moscadella

In dit hotel bepaal je alles zelf. Om te eten kan je terecht in het restaurant, maar elk appartement heeft ook z’n eigen keuken. De inrichting straalt één en al gezelligheid uit. Dit hotel heeft net dat tikkeltje extra en is écht Toscane op z’n best!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
Toscane: 9 verblijven om optimaal te genieten van het beste van de streek!-