Nóg een vakantie in België. 6 verblijven die wij al deden

Kijk, er valt veel te zeggen over de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus. Laten we dat niet doen. Laten we ons anders focussen op wat wél kan. Op leuke verblijven in ons dierbaar België aan wie onze ziel en ons hart zijn gewijd. Nog efkes althans. Dus als je op zoek bent naar enkele leuke tips om de paasvakantie door te brengen. Ik heb nog eens door onze ervaringen gesnuisterd. En dit zijn alvast enkele leuke tips.

My Hotel Malmédy

Deze winter trokken we naar de Ardennen om van de sneeuw te proeven en we hebben ons voorgenomen om zeker nog eens terug te gaan in de lente of de zomer. Reden? Omdat we de wandeling Trôs Marets in Malmédy zo leuk vonden én omdat we daar vlakbij een leuk hotel hadden gevonden. De volledige uitleg vind je in dit artikel. Met voorsprong de grootste kanshebber op een herboeking van ons!

C-hotels Andromeda

Nog een winterontdekking: hotel Andromeda in Oostende! Omdat de kinderen vakantie koppelen aan zwemmen, boekten we in januari een weekendje in Oostende. Hotel Andromeda heeft een (groot) binnenzwembad waar we na een fikse strandwandeling ons konden ontspannen. Ik denk dat de paasvakantie ook net te vroeg komt voor zwemplezier in de zee, dus misschien kan hotel Andromeda ook voor jullie een goed idee zijn? Lees er hier meer over!

Hoevetoerisme: B&B De Grote Linde

Waar ben je in de lente beter af dan op een boerderij? Misschien worden er tijdens jullie verblijf wel kuikentjes of een kalfje geboren, kan je samen met boerin Leen eitjes rapen of zelfs de koeien voederen? Wij waren er helemaal in het begin van de lente en het leven op ‘den boerenbuiten’ deed zoveel deugd! Ook in de omgeving is er wel wat te doen. Lees het zeker even na!

De natuur in: Center Parcs

De zwembaden mogen dan gesloten zijn, in de parken van Center Parcs is er zoveel meer te doen! We hebben er al een heel deel uitgeprobeerd en we vergeleken ze in dit artikel. De parken liggen allemaal in het midden van de natuur, dus lijken ze me ook ideaal voor een lentevakantie! Elodies tip? De kinderboerderij en het huren van een elektrisch wagentje om door het park te zoeven!

Yust – Antwerpen voor ongeduldige citytrippers

Zijn jullie cultuurzoekers? Slenteren jullie graag door de stad? Dan is Antwerpen zeker een aanrader! We bezochten de stad in september en sliepen bij Yust. Een hedendaags, hip hotelconcept met leuke familiekamers (stapelbedden voor de kinderen). Ik schreef hier wat meer over wat wij deden in Antwerpen!


Vakantiehuis Martha in de Westhoek

Dé verrassing van 2020? De Westhoek! We hadden er bij wijze van spreken nog niet over gehoord voordat we er vlak voor de zomervakantie een weekend doorbrachten. Je kan er fietsen, wandelen, (historische) stadscentra bezoeken. Allé ja: het is een super veelzijdige bestemming voor een familievakantie. Wil je weten wat wij er uitspookten? Lees het snel even in dit artikel.

Kijk, ik begrijp dat we met velen staan te popelen om er weer op uit te trekken. We staan te drummen om als eerste onze vliegtickets te reserveren, maar weet je wat? Geniet effe van wat wel kan. En de rest? Dat komt wel!